NIEUWS OVER ONS

De Heeren van Beerta in de top 5 bier-brouwerijen in de provincie Groningen! ....

Met deze Kadobon weet je zeker dat jouw kado in de smaak valt. De ontvanger ...........

Stoere kleine Bowl Belly gemaakt voor De Heeren van Beerta, kijk hem eens shinen!!

We hebben een nieuwe IPA gebrouwen: Amarillo. Deze IPA is een SMaSH IPA ..........


ONS VERHAAL

Waarom ga je überhaupt bier brouwen? Het begint met het ontdekken van het fenomeen bier. Tel daarbij op de geschiedenis van bier in onze en andere landen en we zijn bij de oorsprong van onze passie. Niet nieuw en voor velen bekend. Maar elke keer weer inspirerend. Wij zijn hobbymatig begonnen met brouwen vele jaren geleden. Een tocht van ontdekken, proberen en proeven. Het heeft ons doen besluiten om met onze brouwerij commercieel te gaan. Sinds 2019 brouwen we kleinschalig onze bieren die via onze webshop en verkooppunten te verkrijgen zijn. De brouwerij is gevestigd in Oldehove. Waar we volop bezig zijn om te brouwen en te groeien. Groeien in capaciteit door onze faciliteiten te vernieuwen, in volume en bieren. De brouwerij is nog niet open voor bezoekers en/of proeverijen.

Oldehove ligt in het gebied Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Middag-Humsterland is een nationaal landschap in de provincie Groningen. Het bestaat uit de streken Middag en Humsterland. Sinds 2005 heeft het gebied de status nationaal landschap vanwege 3 bijzondere kenmerken: het reliëf door wierden, dijken en kwelders, het onregelmatige patroon van landbouwgronden en het zeer open landschap. Een fantastische achtergrond om van ons bier te genieten. 


ONZE BIEREN

Check onze webshop voor het actuele aanbod! Ons assortiment bestaat uit onderstaande bieren. De seizoens-bieren zijn alleen in het betreffende seizoen beschikbaar. Voor alle bieren geldt zolang de voorraad strekt. Onze bieren zijn ambachtelijk gebrouwen met hergisting op de fles, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. We brouwen zowel boven- als ondergistende bieren. Bewaar onze bieren rechtop en gekoeld. 

Onze Wegweiz is een weizen met een ronde smaak met aroma's van kruidnagel en banaan. 

Onze Zomerbock Strandgast is een fris fruitig zomerbier met toetsen van rozijn.

Onze IPA Amarillo heeft een citrus en bloemig aroma met een lekkere bitter in de afdronk.

Onze American IPA Ho(o)pvol heeft fruitige citrus aroma's met dennenachtige geuren een fris bittertje. 

Onze Tripel Gronings Goud is een karaktervol twee granenbier. De smaak is pittig, zacht met een fijne hopbitter en fruitige aroma's.

Onze Dubbelbock Bokkenstel is een bockbier met toetsen van karamel, mout en hop met een zacht bittertje.

Onze Noordernacht is een quadrupel met toetsen van geroosterd mout, rozijn en de nodige fruitigheid met een lekkere bitter.

Onze IPA Simcoe is een Single Hop IPA met smaken van passievrucht en abrikoos in combinatie met een wat houtig aroma. 


ONZE VERKOOPPUNTEN

De bieren van de Heeren van Beerta zijn te bestellen via onze webshop op deze site.

Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in: